AKTUELNO

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, infektolog Mijomir Pelemiš izjavio je da se ne sme čekati da prođe 14 dana da bi se analizirao efekat nedavno donetih mera.

- Mnogo pre 1. decembra, već danas ili sutra, moramo da analiziramo, i to ne efekte mera, nego epidemilošku situaciju, i ako ne vidimo poboljšanje, da odmah pooštrimo mere - rekao je Pelemiš za Večernje novosti. 

Zaoštravanje mera moglo bi da znači dodatno skraćivanje radnog vremena ugostitelja i trgovaca, preorijentaciju na rad od kuće, ograničavanje broja ljudi u javnom prevozu i povećavanje distance, što bi onda značilo da u lokalima mora da se obezbedi više od sadašnja četiri metra kvadratna po čoveku.

On je istakao da je Kovid 19 podjednako opasan za sve uzraste, bez obzira na pol, a da je razlika samo u ishodu bolesti.

- Svi mogu da se zaraze i svako ko je zaražen može da premine usled komplikacija. Nama su od kovida umirali mladi, srećom ne i deca, ali izveštaji iz SAD pokazuju da je tamo kovid bio fatalan za više od 100 mališana - upozorio je Pelemiš.

#Dr Mijomir Pelemiš

#Epidemija

#koronavirus

#mere