AKTUELNO

Umrli su u roku od samo četiri meseca!

Rajden Gonzales iz San Antonija je sa samo četiri godine ostao bez oba roditelja zbog korona virusa i to samo u četiri meseca razmaka.

Njegov otac Adan (33) je u maju počeo da radi u novoj firmi kao vozač kamiona. Ubrzo je njegov kolega koji ga je obučavao dobio pozitivan nalaz na koronu. Krajem maja Adan je počeo da oseća prve simptome. Porodica je mislila da ga muči alergija, ali 3. juna je saznao da je pozitivan na korona virus. Posle šest dana hitno je prevezen u bolnicu gde je ubrzo završio na intenzivnoj nezi. Uprkos borbi lekara, preminuo je dve nedelje kasnije, 26. juna.

Rajdenova mama Marija (29) morala je sinu da saopšti da je ostao bez oca, ali je mališan razumeo. Shvatio je da je tata bio teško bolestan. Znao je i da su mama i tata stalno nosili maske kako bi se zaštitili.

Rajdenova mama Marija (29) morala je sinu da saopšti da je ostao bez oca, ali je mališan razumeo. Shvatio je da je tata bio teško bolestan. Znao je i da su mama i tata stalno nosili maske kako bi se zaštitili.

Nakon smrti supruga Marija je zapala u depresiju, ali se fizički dobro osećala. Do jednog trenutka...

Kobnog ponedeljka, 5. oktobra, otišla je u kupovinu sa majkom. Naručili su večeru i sve je delovalo normalno. Međutim, uveče su Mariju počela da bole pluća i teško je disala.

- Došli su iz Hitne pomoći, odradili su joj neka ispitivanja i odveli je, nikad je više nismo videli. Umrla je u utorak u 8:14 časova - kaže Megi Brajant, dečakova baka-tetka, koja je zajedno sa svojom sestrom, Marijinom mamom preuzela brigu o njemu.

Ona kaže da su je u bolnici odmah testirali na korona virus. Prvi test je bio negativan, drugi test pozitivan, nakon pet sati Marija više nije bila živa. Umrla je od zastoja disanja usled stravične upale pluća.

Mališan zna da mu je korona uzela tatu. Tužan kaže da je on sad anđeo.

- On je anđeo u oblacima. Kovid mi je uzeo tatu i on je sad anđeo - kaže Rajden.

Dečak još ima problem da shvati da mu je bolest odnela i mamu.

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

- Ja sam morala da mu kažem da je Marija umrla. To je bilo nešto najteže u životu što sam morala da uradim. Objasnila sam mu da mamu nije video nekoliko dana jer se mama mnogo razbolela i da je i ona otišla sa anđelima - kaže Megi.

Rajden je u šoku slušao, a onda samo izgovorio jednu rečenicu: "Hoću i ja da budem anđeo u oblacima sa mamom i tatom."

Mališan u nedelju slavi 5. rođendan, a tetka Megi je želela da mališanu ispuni svaku želju, kako bi znao da nije sam i da ima ko o njemu da brine. Ona je organizovala akciju prikupljanja novca kako bi se mališanu priredila nezaboravna žurka.

On će 28. novembra rođendan proslaviti sa dinosaurusima, Betmenom, i članovima moto-kluba.

- Želim samo da zna da ćemo da budemo uz njega za svaki naredni rođendan. On mora da zna da je u dobrim rukama - kaže Megi.

#Dečak

#Smrt

#koronavirus