AKTUELNO

Iza sebe je ostavio ženu i petogodišnje dete. Snimak je nastao nekoliko sati pre nego što je umro i teško ga je gledati.

Od početka pandemije korona virusa, Meksiko broji skoro milion (972.785) ljudi koji su zaraženi ovim virusom, a 95.225 preminulo je od posledica infekcije. Među najteže pogođenim područjima je Čivava u kojoj su, prema lokalnim medijima, bolnice toliko pune da ne primaju pacijente sa drugim tegobama. Upravo u jednoj od njih, nastao je dirljiv video snimak koji se deli društvenim mrežama.

Medicinski tehničar Serhio Humberto Padilja Hernandes (28), radio je kao pripadnik četvoročlanog tima u opštoj bolnici i nakon što je hospitalizovan zbog zaraze korona virusom, odlučio je da snimi poruku za svoje najmilije, pre stavljanja na respirator 5. novembra, piše "Dejli mejl".

- Želim da me, bez obzira šta se desi, i sudbinu koju mi je bog namenio, uvek pamtite po tome ko sam bio. Jer ću se vratiti, ovo nije zbogom. Siguran sam da ću se vratiti nakon nekoliko dana. Videćemo se ponovo, volim vas - kaže momak na snimku.

Prema lokalnim novinama "Milenio", video snimak je snimljen 5. novembra, dan pre nego što je preminuo od Kovid-19.

#Meksiko

#Poruka

#Smrt

#koronavirus

#medicinski tehničar