AKTUELNO

Vladimir Đukić, direktor KBC Dragiša Mišović, kaže da je ova bolnica, u objektu B sa više od 30 respiratora, spremna za situaciju koja može da se desi ako dođe do rasta broja zaraženih koronavirusom u novembru, do momenta kada će bolnica u Batajnici moći da prihvati prve pacijente.

Đukić je rekao da je izuzetno značajno otvaranje bolnice u Batajnici, pogotovo što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će to da relaksira zdravstveni sistem.

Direktor KBC Dragiša Mišović je rekao da će ta multifunkcionalna bolnica biti od velikog značaja.

Đukić veruje da će period koji dolazi doneti vakcinu protiv koronavirusa.

- Kliničke studije mnoge su u trećoj fazi koja je već ohrabrujuća. Srbija je stala u red zemalja, a to stajanje u redu nije besplatno, mi smo u to morali da uložimo - kazao je Đukić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, nebitno je čije su proizvodnje vakcine, jer su sve to ozbiljne i velike zemlje sa jakim istraživačkim institutima.

- Zaista, verujem da će vakcina doći, ali do tada je veoma značajno da se dosadašnje ustanove relaksiraju otvaranjem nove bolnice u Batajnici... Da se endoskopske procedure sprovode normalno, da kardiologija radi nesmetano uz maksimalne mere opreznosti i serološko ispitivanje svih pacijenata - naveo je Đukić.

#COVID-19

#KBC Dragiša Mišović

#Vladimir Đukić

#koronavirus