AKTUELNO

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja doktor Mirsad Đerlek, rekao je za Pink da je trenutna epidemiološka slika u Srbiji stabilna u odnosu na preriod od pre nekoliko nedelja.

- Upravo zbog svega onoga što nam se desilo u prvom i u drugom piku mi moramo da budemo obazrivi i oprezni kako bismo uspešno dečekali oktobar. Posebno što je sada sezona respiratornih infekcija - rekao je Đerlek.

On je ukazao na to da se grade u bolnic eu Batajnici i Kruševcu kako bi se izbegao scenario ukrštanja virusa gripa i korone.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi smo već više od šest meseci u ovoj borbi, ali građani moraju da poštuju mere. Država i Ministarsvo zdravlja apeluje na građane da poštuju nadzor kako ne bi slučajno zarazil svoju porodicu i prijatelje. Cilj je da sprečimo širenje zaraze - rekao je on.

Kada je u pitanju škola i nastava u školama, Đerlek je istakao da su škole u Srbiji bezbedne.

Foto: TV Pink Printscreen

- Deca nam mogu biti primer, zaista se ponašaju onako kako treba. Škole su trenutno najbezbednija mesta za decu. U svim školama u Srbiji iammo ukupno 52 dece koja su zaražena i oko 20 predavača takođe. Uzimajući u obzir da u Srbiji ukupno ima 850 hiljad aučenika možemo smatrati da su to sporadični slučaji - ukazao je Đerlek.

#Mirsad Đerlek