AKTUELNO

Doktor Mirsad Đerlek rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink da je jako bitno da se svi građani pridržavaju epidemioloških mera, u suprotnom može nam se dogoditi pogoršanje situacije.

Đerlek je komentarišući trenutnu epidemiološku sitauciju u Srbiji, istakao da statistički podaci daju povoljne rezultate, međutim, dodaje, u ovom trenutku nije vreme za opuštanje, da je virus nepredvidiv i da uvek moramo biti spremni na eventualno pogoršanje.

„Pridržavaje mera je osnovno zadatak i apel svim građanima države, jer i mali problem može da dovede do sitacije koju smo već doživljavali. Osetili smo lično na svojoj koži i sada bi trebalo da ozbiljnije shvatamo“, rekao je dr Đerlek.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, virus je prisutan i to nas obavezuje na odgovornost i ozbiljnost, dodaje da nažalost, postoji mali broj ljudi koji i dalje ne veruje da virus postoji.

„Možda smo i dosadni sa tolikim apelovanjem ali moramo da dođemo do svesti naših građana. Daleko smo od pobede i trijumfa. Mi koji smo bili zaraženi ozbiljnije shvatamo situaiju i posledice koje ostavlja“, rekao je Đerlek.

#Mirsad Ðerlek

#koronavirus