AKTUELNO

Krizni štab za borbu protiv korona virusa dana će raspravljati o popuštanju još nekoliko mera, saznaje "Blic".

Kako saznajemo, Krizni štab će danas, osim što će raspravljati o pooštravanju jedne mere - uvođenju dvonedeljne izolacije za naše građane koji se vraćaju iz inostranstva, uglavnom sa letovanja iz susednih zemalja, da diskutuje i o delimičnoj relaksaciji važećih mera.

Na dnevnom redu je tako rasprava o tome da se radno vreme maloprodajnih objekata, odnosno prodavnica prdoduđi do 23 sata. Podsetimo, svi ovakvi objekti sada se zatvaraju u 21 čas.

Takeđe, Krizni štab će raspravljati i o tome da li treba produžiti radno vreme ugostiteljskih objekata, ali samo onih koje imaju bašte i to do ponoći. Oni se sada zatvaraju u 23 sata.

Na dnevnom redu Kriznog štaba danas je i rasprava o tome da li treba povećati maksimalni dovoljen broj lica prilikom organizovanog javnog okupljanja – kako na zatvorenom tako i na otvorenom prostoru sa 10 na 30 osoba)

Osim ovoga, Štab danas raspravlja i to tome da li treba revidirati listu zemalja za koje se traži obavezan PCR test prilikom ulaska lica iz tih zemalja u Srbiju.

#krizni štab