AKTUELNO

Jučerašnji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Užice o broju novoobolelih od korona virusa, kao i podaci o broju pacijenta u bolnicama, pokazuju da se epidemija u Zlatiborskom okrugu polako stišava.


Po prvi put od ko zna koliko unazad u Užicu nema novozaraženih, dok su na teritoriji Zlatiborskog okruga, gde je proteklih nedelja u nekoliko navrata potvrđivane i trocifrene brojke u jednom danu, prijavljeno “samo” sedam novih slučajeva pozitivih na kovid -19.

Od tog broja tri pacijenta su iz Priboja, dva iz Bajine Bašte i po jedan iz Nove Varoši i Požege. Od početka epidemije u ovom delu Srbije potvrđena su 2.242 slučaja korona virusa, dok je ova bolest odnela 62 života.

View this post on Instagram

Hvala bogu 🙏❤

A post shared by OGLASNA TABLA (@oglasnatabla) on

Prema podacima Zdravstvenog centra Užice, u užičkoj bolnici jutros je bilo zbrinuto 180 pacijenata ili sa sumnjom ili sa potvrđenim korona virusom, od kojih je 19 na intenzivnoj nezi, a tog broja 11 na respitatoru. U poređenju sa juče, kada je na respitatorima bilo 16 osoba, Opšta bolnica Užice danas ima 40 manje kovid pacijenata. Pre par nedelja užička bolnica bila je na izmacima kapaciteta i brojala preko 300 kovid pacijenata od kojih i do 25 na respiratorima.

U privremenoj kovid bolnici u krugu nekadašnje kasarne trenutno se leči 36 pacijenata, a u Specijalnoj bolnici “Čigota” na Zlatiboru 15.

#Užice

#koronavirus