AKTUELNO

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Srbiji doktor Predrag Kon oštro je odgovorio kolegi Zoranu Radovanoviću koji već danima kritikuje poteze tog štaba, a jedino rešenje vidi mogućnost da Svetska zdravstvena organizacija u našu zemlju pošalje tim eksperata. Kon se oglasio na Fejsbuku, a njegov odgovor prenosimo u celosti:

- Profesore Radovanoviću, nema ni govora da sam učestvovao u bilo kakvoj zaveri ili svesnom lažiranju bilo kojeg podatka u toku ove pandemije. Sve vreme radim na tome da se do kraja raščiste greške, posebno u oblasti informatičke podrške, sa kojom smo, na ovaj način, radili prvi put. Jedinu odgovornost koju prihvatam je što sam bio na planiranom odmoru od 10. do 19. juna. Po povratku 20. juna sam napisao pismo upozorenja Vladi Republike Srbije. Teškoće u radu sa bazom Covid 19, po izjavi mojih saradnika počinju sredinom juna, pre toga ih nije bilo.

Foto: Facebook.com

Eksperti SZO, koje predlažete da se pozovu su po mom mišljenju uvek dobrodošli. Uostalom sve "škole" i kurseve SZO u vezi priprema za pandemijske situacije sam prošao. Na mnogima sam vrlo aktivno učestvovao i davao doprinos svojim prezentacijama.

Ostajem na ovom poslu do razrešenja, eventualne teške zdravstvene sprečenosti ili do prestanka pandemijske pretnje u skladu sa Hipokratovom zakletvom i svojom profesionalnom obavezom - napisao je Kon.

Podsećamo, doktor Radovanović rekao je da "umesto promena u Kriznom štabu treba da se molimo da nam SZO pošalje tim eksperata".

#Predrag Kon

#Zoran Radovanović