AKTUELNO

Nakon nekoliko meseci samoizolacije i poštovanja svih epidemioloških mera, napravio je jednu grešku i nažalost, ta greška koštala ga je života. Ta greška bila je roštiljanje sa par prijatelja.

Tomi Makijas (51), kamiondžija iz Kalifornije, od početka pandemije ponašao se izuzetno odgovorno. Nije izlazio nigde osim do radnje, držao je odstojanje, nosio masku. Onda, Kalifornija je počela da polako popušta mere, a Tomi, iako i dalje na oprezu, prirodno, poželeo je da se vidi sa prijateljima posle nekoliko meseci izolacije.

Dogovorio je, kako piše LA Times, roštilj sa prijateljima, a ubrzo se roštilj pretvorio u pakao jer jedan od njih je bio zaražen sa lakšim simptomima i odlučio je da se pridruži. Posledica je da je zarazio više od 10 svojih prijatelja, uključujući i Tomija koji je nažalost preminuo.

- Ništa od ovoga nije moralo da se desi. Ta osoba je znala da ima virus i ipak je otišao na roštilj. Morao je da bude odgovorniji. Zbog njegove odluke Tomi je sada mrtav - kaže Gustavo Lopez, Tomijev šurak, dodajući da je više od desetoro ljudi zaraženo na tom roštilju.

Tomi je prve simptome osetio 15. juna, ali je verovao da ga muči dijabetes od kog je bolovao. Međutim, kada se testirao, pokazalo se da je pozitivan na korona virus.

- Svi smo bili zabrinuti. Znamo da su prognoze loš za dijabetičare - kaže Gustavo.

Tomi je 21. juna, samo dan pre svoje smrti, okačio status na Fejsbuku. Ispostavilo se da će to biti njegov oproštaj od prijatelja.

View this post on Instagram

California Man Died From #Coronavirus 1 Day After Posting Regret For Attending Party Family members say #TommyMacias, 51, took social distancing measures in the months leading up to his death but assumed the COVID-19 threat was easing. A California family is grieving the loss of a 51-year-old man who died after contracting COVID-19 at a barbecue in June.  Thomas “Tommy” Macias of Lake Elsinore, California, died June 21, three days after testing positive for the coronavirus. Just one day before his death, he posted an emotional note on social media in which he urged others to practice social distancing measures to protect themselves against COVID-19.  “Because of my stupidity I put my mom and my sisters and my family’s health in jeopardy,” Macias wrote in a June 20 Facebook post, a screenshot of which was posted by NBC. “This has been a very painful experience.” “This is no joke,” he added. “If you have to go out wear a mask and practice social distancing. Don’t be a fucking idiot like me.”  Niece Danielle Lopez said Macias ― who was diabetic ― took the pandemic seriously in the months leading up to his diagnosis and death. Her uncle decided to attend the barbecue, which took place a few weeks before his June 20 post, because he was convinced the virus’s threat was easing, she added.  “He wore masks,” Lopez told the Valley News in an interview published Monday. “He wasn’t really going out anywhere, which is why, when everything started becoming more lenient, and he thought it was OK to go out, immediately went to spend time wiMandatory . . . . . . . . . #tiwasavage #instablog9ja #nigeria #owambe #nollywood #lindaikejisblog #wizkid #davido #crazeclown #bobrisky #nigerianwedding #lagos #abuja #naija #bellanaija #nigerianfood #nigerianmusic #asoebi #naijanews #mercy #merike #Ike #instablog #lindaikeji .

A post shared by Giselle Bube (@scotcity) on

- Neki od vas znate, većina ne zna. Prevario sam se i pre par nedelja se okupio sa prijateljima. Usput sam se zarazio korona virusom. U ponedeljak sam dobio nalaz da sam pozitivan, a u četvrtak mi je to potvrđeno. Zbog svoje gluposti ugrozio sam svoju majku i sestre, kao i celu svoju porodicu. Ovo je bolno iskustvo i nije šala. Ako morate da izađete, stavite masku i držite distancu. Nemojte biti kao ja. Nadam se da ću uspeti da se izborim - piše u statusu.

Nažalost, samo dan kasnije, Tomi je preminuo.

Njegova sestra Marija kaže da je u jednom trenutku delovalo kao da se oporavlja, a onda je odjednom opet stanje pogoršano. Stavljen je na respirator, međutim, uskoro je preminio.

#koronavirus