AKTUELNO

Štab za vanredne situacije opštine Požega doneo je danas odluku o proglašenju vanredne situacije zbog širenja korona virusa, odnosno 8 mera koje će ubuduće morati da se poštuju kako bi se sprečilo širenje Kovida 19.

Prva od mera je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru (u trgovinskim i drugim objektima, javnim i drugim ustanovama) i na zelenoj pijaci.

Zatim, u ugostiteljskim i sličnim objektima ne mogu da se organizuju muzičke, zabavne i druge manifestacije, proslave i porodična okupljanja.

Radno vreme od 7 do 20 časova

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata tako da ono može da počne najranije u 7 časova a završi se najkasnije do 20 sati.

Takođe, ograničava se broj osoba u trgovinskim i objektima u kojima se pružaju usluge, uključujući i ugostiteljske, na broj kojim se obezbeđuje socijalna distanca od najmanje 2 metra.

- Obavezno je poštovanje mera iz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 - delatnost u oblasti trgovine na malo i usluge u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića, preporuka Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" koje se odnose na predškolske ustanove, škole, fakultete, studentske domove, ponašanje u parkovima, dečjim i sportskim igralištima, izletištima i tokom vežbanja na otvorenom, sport, javni prevoz, ugostiteljske objekte, biblioteke, muzeje, galerije, teretane i fitnes klubove, frizerske salone, kozmetičke salone, pedikir i manikir, masažu i tetovažu, pružanje uslužnih delatnosti u kući ili stanu i drugo, kao i preporuke drugih državnih organa u vezi sa postupanjem u toku epidemije korona virusa - još jedna je od naredbi koje je doneo Štab na čelu sa predsedikom opštine Đorđem Nikitovićem.

Obavezne maske u javnom prevozu

Mere se odnose i na ponašanje u javnom prevozu gde je obavezno nošenje zaštitnih maski.

Takođe, nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Požega da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama.

Poslednja, 8. mera odnosi se na pojačano pranje i dezinfekciju javnih prostora.

#Požega

#vanredna situacija