AKTUELNO

Ministar zdravlja Zlatibor Lonačar kaže da će cela Opšta bolnica u Novom Pazaru od danas postati kovid bolnica, da ima dovoljno opreme za narednih par nedelja, te da će danas u taj grad stići 14 lekara i medicinskih tehničara iz Kragujevca koji će pomoći u borbi protiv korona virusa.

-Odgovorno tvrdim da bolnica u Novom Pazaru ima najviše opreme od svih bolnica u Srbiji, to je jedina istina - rekao je Lončar. 

Lončar je u uključenju za javni servis apelovao na sve građane da ne šire paniku i dezinformacije i da, bez provere, ne prihvataju "zdravo za gotovo" vesti koje se šire po društvenim mrežama. 

-Premijerka i ja smo se juče uverili da opreme u Novom Pazaru ima doboljno ne samo za narednih par dana, već narednih nedelja. Infomracije koje se pojavljuju na društvenim mrežama nisu validne informacije koje treba prihvatiti zdravo za gotovo i pustiti to kao vest - rekao je Lončar.

 Ministar je rekao da u Novom Pazaru već ima medicinskih radnika iz unutrašnjosti, a da će danas oko 15 sati tamo stići i devet lekara i pet medicinskih sestara i tehničara iz Kragujevca. 

Od danas će cela bolnica u Novom Pazaru biti kovid bolnica, a ostali pacijenti će biti raspoređeni na druga mesta. 

-Svi kapaciteti bolnice u Novom Pazaru biće za kovid pacijente - rekao je Lončar i dodao da se od juče primaju i novi lekari i sestre. 

-Molim sve da ne šire paniku i dezinformacije, da nešto što se pojavljuje na društvenim mrežama nije validno i mora zvanično da se proveri. Odgovorno tvrdim da bolnica u Novom Pazaru ima najviše opreme od svih bolnica u Srbiji - rekao je Lončar.

#Bolnica

#Novi Pazar

#Zlatibor Lončar