AKTUELNO

U jednom trenutku smo pomislili da se epidemija gasi, ali u poslednjih 20-ak dana stiglo je dosta pacijenata, pa smo od jednog pacijenta, došli do punog kapaciteta, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink dr Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Dr Mahmutović je rekao da su odeljenja koja se bave kovidom u Novom Pazaru trenutno ispunjena i da su kapaciteti puni.

„Mi smo od 7. juna počeli sa prijemom pacijenata. U jednom trenutku smo pomislili da je došlo do kraja, ali u poslednjih 20-ak dana stiglo je dosta pacijenata, i sada imamo oko 80 pacijenata sa blažim i oko 120 sa pneumonijama u bolničkim kapacitetima“, rekao je dr Mahmutović i dodao da je jedan deo pacijenata u Beogradu, a drugi u Kragujevcu.

Kako kaže, lekari rade sa pacijentima kvalitetno i uporni i dodaje da se nada da će sve biti kako treba.

Foto: TV Pink Printscreen

„I dalje mogu da se obavljaju prijemi i lečenje i drugih pacijenata. Izdelili smo bolnicu na dva dela“, rekao je dr Mahmutović, istakavši da je više onih pacijenata bez simptoma, ali da je nekoliko osoba i na respiratoru.

Dr Mahmutović ističe da i u Pazaru, kao i u drugim delovima zemlje postoji veliki broj zaraženih među mlađom populacijom, dodajući da to nije izuzetak u odnosu na evropske gradove.

„Odmah po ukidanju vanrednog stanja, došlo je do masovnih okupljanja, i evo imamo sada posledice“, rekao je dr Mahmutović.

Kako kaže, nada se da će polako dolaziti do smirivanja situacije, kao i da će se ona pratiti i u narednim danima.

#Meho Mahmutović

#Novi Pazar

#koronavirus