AKTUELNO

Tokom protekle noći svih 48 pozitivnih na koronavirus iz Doma za stara i iznemogla lica "Radost" iz Negotina nakon trijaže u infektivnoj klinici u Nišu, zbrinuti su po adekvatnim covid ustanovama u Nišu, Niškoj Banji i Soko Banji.

Inficirani pacijenti virusom COVID 19 iz Negotinskog Doma za stare, sa slabijom kliničkom slikom, od kojih je 37 štićenika Doma, 13 zaposlenih radnika i dva pripadnika Vojske Srbije koji su bili angažovani na čuvanju objekta, rano jutros smešteni su u specijalizovane bolnice za lečenje plućnih bolesti u Soko Banji, koja je u ovoj situaciji opremljena za prijem i lećenje obolelih od koronavirusa.

Sedmoro obolelih je smešteno u covid bolnici Kliničkog centra Niš, dok je nih troje prebačeno u ustanovu u Niškoj Banji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Svi kojima su na kontrolnom testiranju u Domu za stare "Radost" tokom jučerašnjeg dana brisevi na koronavisrus bili pozitivni, urgentno su tokom noći sanitetskim vozilima okolnih Zdravstvenih centara, Zaječara, Bora, Majdanpeka, Kladova, Knjaževca i Niša, kao i vozilima preduzeća i privatnika iz okolnih mesta, prebačeni u Niš , kako bi im se u što kraćem roku pružila adekavatna pomoć i širenje epidemije suzbilo.

Ono na čemu se trenutno intezivno radi je ispitivanje svih kontakata sa kojima su obolele osobe bile poslednjih dana , kako bi se u Negotinu sprečilo dalje širenje zaraze i na taj način uz primenu propisanih mera Vlade ova opaka bolest zaustavila. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Inače, u Negotinu zbog nastale situacije, od danas ne važi odluka Vlade Srbije o popuštanju mera kada je u pitanju koronavirus koji je u čitavoj Srbiji polako počeo da jenjava. Zabrana rada frizerskih i kozmetičkih salona, igraonica za decu, fitnes klubova i teretana važiće do daljeg.

#Negotin

#koronaviurs

<
'