AKTUELNO

Trend koji se trenutno dešava je dobar i govori da se situacija smiruje. Epidemiološka situacija je još uvek nesigurna, ali očekujemo da će u toku sledeće nedelje da pređe u kontrolisanu, rekao je za televiziju Pink epidemiolog Branislav Tiodorović.

Dr Tiodorović je rekao je da veruje da će i za naredni vikend biti policijskog časa jer nam još uvek treba dobra disciplina.

"Trend koji se trenutno dešava je dobar i govori da se situacija smiruje. Epidemiološka situacija je još uvek nesigurna, ali očekujemo da će u toku sledeće nedelje da pređe u kontrolisanu", rekao je dr Tiodorović.

Kako kaže, kada su u pitanju domovi za stare, iz njih dolazi još uvek značajan broj obolelih i pozitivnih.

"Privatni domovi su, potpuno bez pozitivnih i bez osoba sa tegobama. Dobro stanje je i u Kulini i u Trbulju, ali je potrebna nova radna snaga za ispomoć. Dobili su dosta opreme, potrebnu aparaturu koja će im pomoći da bolje rade", rekao je dr Tiodorović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, kada ljudi kontinuirano dolaze iz tih ustanova, i dok je to tako, dodaje imaćemo nepovoljnu situaciju.

"Nismo na kraju zadatka, nalazimo se u silaznoj putanji i moramo izdržati i biti vrlo prisebni i disciplinovani", rekao je dr Tiodorović.

Kako kaže, nada se da na kraju maja meseca, početkom juna, imati tek po nekog obolelog i situaciju skroz pod kontrolom.

Foto: TV Pink Printscreen

"Cela Srbija je na dobrom putu da reši ovaj problem i rešava ga uspešno. Gledaćemo da oslobodimo halul Čair, i biće spremna ukoliko dođe do novog talasa. Može doći do epidemijskog repa koji može izazvati probleme", rekao je dr Tiodorović.

#Branislav Tiodorović

#koronavirus

<
'