AKTUELNO

U GAK Višegradska tokom protekla 24 sata bilo je 38 porođaja, a direktor te ustanove Aleksandar Stefanović kaže za televiziju Pink, da imaju veći priliv trudnica, jer su kliničko-bolnički centri u kojima su porodilišta pretvoreni u kovid bolnice.

"Klinika radi ovih dana izrazito pojačanim kapacitetom. Zatvaranjem tri klinička centra u Beogradu, kao i usled situacije u Narodnom frontu, imali smo izuzetno veliki priliv trudnica u prethodnom vremenu", rekao je dr Stefanović.

On ističe da je uvećan kadar i duplirani kapaciteti i da su spremni za ovaj obim posla.

"Prilagodili smo i prostorne kapacitete. Radimo maligne bolesti, operišemo, a sa trudnicama radimo sve vrste pregleda", rekao je dr Stefanović.

Ističe da su od društveno odgovornih kompanija dobili značajne donacije, da su one veoma značajne i da im mnogo znače.

"Dobili smo opremu vrednu milion dinara, među kojima su pelene, pumpice, flašice za bebe, beskontaktne termometre … ", rekao je dr Stefanović.

Foto: Google Maps

On objašnjava da na ulazu u bolnicu svakome mere temperaturu kao prvi skrininig, da zatim pacijenti odgovaraju na test pitanja, a da ako su sumnjnivi idu u posebne ambulante gde im rade preglede i trijaže.

"Bolnica Dragiša Mišović je mesto gde se grupišu trudnice pozitivne na koronavirus, ali i mi moramo biti spremni za takve slučajeve. Imamo posebne prostorije ali i posebnu salu gde možemo da radimo ovakve slučajeve. Imali smo dosta telefonskim poziva od pacijentkinja po pitanju zakazanih pregleda, i one mogu da dođu na sve svoje zakazane preglede. Sve ih radimo. Sve vrste pregleda su zastupljeni i normalno se odvijaju", rekao je dr Stefanović.

Ističe da ukoliko je pacijentkinja za prijem Ii ukoliko se dogodi da je pozitivna oni je primaju u izolacijoni deo porodilišta ili ukoliko je u pitanju ginekološki pacijent, ide u posebnu salu.

"Imamo i posebno odeljenje za ležanje ovakvih pacijenata", rekao je dr Stefanović.

#Bolnica

#Višegradska

#koronavirus

<
'