AKTUELNO

Ne treba da se bavimo time koliko sati smemo ili ne smemo da izlazimo napolje, već treba da slušamo stručnjake, rekla je za NOVO JUTRO televizije Pink Ljubinka Miličić, glavna i odgovorna urednica redakcije „Sputnjik“.

Milinčić je istakla da je interesantno da prema nekim statistikama u Rusiji, od kovida-19, oboljevaju više mlađi nego stariji i kako kaže, prosek godina iznosi oko 40.

Socijalna distanca i izolacija najbitniji

„Sigurno da je jedan od razloga i socijalna distanca, koju, kako se čini, stariji više poštuju. Ali nas ovo sve opominje da treba da poštujemo pravila, i da, koliko god da nam je teško moramo da poštujemo mere“, rekla je Milinčić.

Komentarišući pooštrene mere Vlade Srbije i policijski čas koji će ovog vikenda trajati od petka u pet popodne do ponedeljka u pet ujutru, Milinčić je rekla da je očigledno primer Vuhana dobar primer.

„Oni su takoreći, zaključani u svojim kućama i izborili su se. Nema izbora, te mere donose epidemiolozi i ljudi koji se razumeju u to. Pretpostavljam da je logika ta da, ukoliko budemo ovih dana što strožiji prema sebi, da ćemo što pre izaći iz ovoga“, rekla je Milinčić i dodala da ne treba da se bavimo time koliko je to sati, već treba da slušamo stručnjake.

Foto: TV Pink Printscreen

Padaju maske na međunarodnoj sceni

„Evropa treba da pogleda svoja pravila. Niko nije predvideo ovakav kolaps svetske ekonomije, ali sada su pale maske i sve vidimo i sve znamo. Samo treba da izvučemo pouku iz toga“, rekla je Milinčić.

Ona je istakla da imamo sjajne lekare, kao i da je super što ih svako veče pozdravljamo i što ih poštujemo.

„Oni su nam pomagali i pre ovoga i spašavali su živote, a to će raditi i posle ovoga i to ne treba da zaboravimo. Treba da se potrudimo da što više njih ostane ovde i da nastavimo da ih poštujemo“, rekla je Milinčić.

Milinčić je podsetila da su Rusi poslali ozbiljnu ekipu u Srbiju i rade udarnički, dodaje da su to najobučenije ekipe za dekontaminaciju i dezinfekciju bolnica.

#Ljubinka Milinčić

#koronavirus

'