AKTUELNO

Lekar Kliničkog centra Srbije Milan Đorđević, koji je operisao pacijenta za koga se sumnjalo da ima koronavirus, poručio je građanima Srbije da ostanu kod kuće i poštuju pravila.

Kako je napisao na svom Fejsbuk nalogu, pacijent se nije plašio samo za svoj život, već mu je strah ulivala i atmosfera u operacionoj sali i lekari obučeni kao za nuklearnu katastrofu.

- Postoje pacijenti suspektni na Covid 19, a kandidati su za hitnu operaciju, iz mnogo razloga. Takva situacija se dogodila u mom dežurstvu. Mogu da pohvalim organizaciju same bolnice, potpuno obučeno osoblje, i sve uslove idealne za to. Međutim, video sam po prvi put taj strah u očima pacijenta, koji osim što se boji za svoj život, ima jedan dotatni strah. On vidi te iste ljude koje zna kao vedre i nasmejane, sada maskirane tim partikularnim maskama, vizirima i obučene kao za nuklearnu katastrofu i situaciju koja govori da je stanje kritično za sve koji su u toj operacionoj sali, ali i van nje - napisao je Milan Đorđević na svom Fejsbuk nalogu.

Ovo su neki momenti pre ulaska u salu, pacijent se inače uspešno oporavlja i sve prolazi kako treba.Moja poruka je da neće sve priče kao ova imati srećan kraj, zato ostanite kod kuće i poštujte sva pravila.

#Urgentni centar

#hirurg

#koronavirus

'