AKTUELNO

Konačno lepa vest!

Nulti pacijent oboleo od korona virusa u Srbiji pušten je na kućno lečenje, nakon što su lekari utvrdili da on više nije pozitivan na COVID-19, saznaje Telegraf.rs

Reč je o I. Đ. (43), preduzetniku iz Bačke Topole, koji je, srećom, ozdravio. On je posle neophodnog lečenja u Kliničkom centriu Vojvodine danas pušten kući u dobrom opštem stanju. Inače, iz bolnice niko ne može biti pušten dok mu dva testa ne pokažu da je negativan na koronu u roku od 48 sati.

Ove vesti potrvdio je i KCV.

- Nulti pacijent u Republici Srbiji, kod koga je dana 06.03.2020. godine, potvrđeno da je oboleo od korona virusa COVID-19, posle neophodnog perioda lečenja u našoj ustanovi, u toku današnjeg dana je u dobrom opštem stanju, otpušten na dalje kućno lečenje i oporavak. Ovo je treći pacijent koji se lečio u КCV od korona virusa, a koji je otpušten na kućno lečenje.

- Na Кlinici za infektivne bolesti Кliničkog centra Vojvodine trenutno se leči 25 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19. Četiri pacijenta, se nalaze na mehaničkoj ventilaciji, jer to zahteva njihovo trenutno zdravstveno stanje. Opšte zdravstveno stanje ostalih pacijenata je zadovoljavajuće - saopštili su iz KCV.

I.Đ. ima porodičnu kompaniju za proizvodnju drveta i nameštaja, koja posluje već 25 godina, a povremeno radi i u Mađarskoj gde se, najverovatnije, i zarazio.

#Srbija

#koronavirus

'