AKTUELNO

Državni sekretar u ministarstvu životne sredine Branislav Blažić, koji je pozitivan na korona virus, priključen je na respirator i njegovo stanje je za sada stabilno, izjavio je ministar Goran Trivan.

Ministar Trivan je za medije u Srbiji rekao da je u stalnom kontaktu s Blažićevom porodicom, ali i sa lekarima Infektivne klinike u Beogradu, gde je smešten državni sekretar.

"U stalnom sam kontaktu s porodicom, svi članovi njegove porodice su dobro. Nadam se da će se brzo oporaviti, celo ministarstvo je svim srcem uz državnog sekretara'', kazao je Trivan. Upitan kakva je situacija u tom ministarstvu i da li su zaposleni uplašeni, on je rekao da su prostorije Ministarstva dezinfikovane.

"Zaposleni koji su bili u kontaktu s državnim sekretarom odmah su upućeni u izolaciju, s obzirom na to da je sada već 17. dan posle rizičnog kontakta. Svi su dobro i nemaju simptome'', naveo je ministar Trivan.

Blažić je iz Kikinde, grada koji je jedno od žarišta epidemije korona virusa u Srbiji, ali već godinama živi i radi u Beogradu.

#Goran Trivan

#Ministarstvo životne sredine

#koronavirus

'