AKTUELNO

David R. i njegova majka Gordana iz Banjaluke, koji su zaraženi koronavirusom, sinoć su pobegli sa Klinike za infektivne bolesti koja je smeštena u ulici Jovana Dučića.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je, navodeći inicijale, da je sinoć oko 21 i 15 sati nadležnoj policijskoj stanici, od strane radnika obezbeđenja navedene klinike, prijavljeno je da su sa klinike, u kojoj su bili na lečenju, pobegle dve osobe kod kojih je utvrđen koronavirus.

- O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim delima “Prenošenje zarazne bolesti” i “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije”, kao i da se navedena lica liše slobode ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi da se lica obezbede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo lišenje slobode – pojasnila je Mučibabićeva.

Foto: Unsplash.com

Pretio da će skočiti sa petog sprata

Ona je podsetila da je juče David R., nezadovoljno uslovima u studenskom centru “Nikola Tesla” pretio da će skočiti sa petog sprata, nakon čega su on i majka premešteni na Kliniku za infektivne bolesti u ulici Jovana Dučića u Banjaluci.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije u Republici Srpskoj, ponašaju odgovorno i savesno, te da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini.

#Banjaluka

#Bekstvo

#koronavirus

'