AKTUELNO

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma poručio je danas stranim državljanima na području Jagodine da mogu da odu u matične zemlje, ali da kasnije neće moći da se vrate dok traju pandemija korona virusa i vanredna situacija u Srbiji.

"Videćemo u MUP koliko ih ima, ali najviše je Italijana, koji rade u četiri fabrike Italijanskih kompanija u Jagodini: Aunde, Vibak, Mobi Turi i državljana Ruske Federacija na izgradnju gasovoda Turski tok, a smešteni su po hotelima ili privatno", objasnio je Marković na konferenciji za medije posle sednice Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da je grad angažovao sve javne institicije i sprovešće sve mere u skladu sa odlukom najvišim državnim organima Srbije, kada je reč o prevencija od zaraze virusa korone.

Marković je dodao da je grad angažovao volontere koji će pomagati, starijim sugrađanima, bolesnima i socijalno ugroženima, i izdvojio je sredstva u budžetu za hranu i dezinfkciona srdstva za tu kategoriju stanovništva.

Kada je reč o gradskoj pijaci, koja je najfrekventnije mesto u gradu, rekao je da će sevideti kako će to biti rešeno na nivou države, a što se tiče ugostiteljskih objekata, naveo je da će pratiti situaciju i neće reagovati ako se u njima ne skuplja više od 50 ljudi.

Marković je kazao i da je održao i sastanak sa rukovodiocima škola, kao i da je snabdevanje strujom, vodom, gasom i toplotnom energijom u najboljem redu i da se ne očekuju problemi.

#Dragan Marković Palma

#Jagodina

#koronavirus

'