AKTUELNO

Nakon što je austrijska vlada, zbog širenja koronavirusa, preduzela drastične mere, kao što su zabrana ulaska putnicima iz Italije i zabrana većih manifestacija, u toku je priprema zatvaranja škola, što se pominje kao dalja mera u sprečavanju širenja virusa.

Trenutno u školama širom Austrije nema obustave rada, kao što je slučaj sa visokim školama i univerzitetima.

U pismu Ministarstva obrazovanja direktorima škola se navodi da treba da se pripreme za preventivno zatvaranja školskih ustanova.

Takođe se preporučuje da škole ne organizuju izlete, putovanja, niti školske manifestacije.

Ministar obrazovanja Hajnc Fasman kaže da se trenutno postupanje, sa zatvaranjem škola u kojima se pojavila sumnja na infekciju koronavirusom, pokazala delotvornom.

"Nadamo se da neće doći do daljih mera. Međutim molim vas da se, u zajedničkoj koordinaciji, pripremimo za zatvaranje škola", navodi se u pismu direktorima.

Direktori se pozivaju da zajedno sa nastavnicima narednih dana pripreme materijal za vežbu za đake, kako bi oni, ako bude došlo do zatvaranja škola, mogli kući da uče i vežbaju.

Uz to Ministarstvo priprema, sa Pedagoškim fakultetom onlajn ponudu sa pedagodiškim materijalom, koji treba da pomogne da se prevaziđe moguća privremena obustava rada škola.

#Austrija

#koronavirus

#mere

#škole

'