AKTUELNO

Juče smo spavali kao da nas je ujela muva cece, ali svaka jaka ekipa ima svoj slab dan, kaže za Pink jedan od najboljih košarkaških trenera u Evropi.

U poslednjem meču grupe J na Svetskom prvenstvu, košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Španaca rezultatom 81:69. Božidar Maljković, jedan od najboljih košarkaških trenera u Evropi i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, kaže da se juče za naš tim desio slab dan, što je normalno za sve jake ekipe. Kaže da je segment odbrane jedino što mu se ne dopada, jer može mnogo da se podigne, čime bi se štedela energija u napadu, presekla lopta i ušlo u ideju napadača.

Foto: Tanjug_AP Photo/Andy Wong

- Spavali smo juče kao da nas je ujela muva cece, ali i to se dešava. Nismo se udalji od zlatne medalje i medalje uopšte – kaže Maljković za “Novo jutro”. Dodaje da je optimista i nada se velikom uspehu na Svetskom prvenstvu.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže da ima puno poverenje u Sašu Đorđevića, ali da, ako ne dobijemo Argentinu, ne treba ni da igramo.

- Ako nekoga poštujem, to su Argentina i Litvanija i, uz puno poštovanje, naši igrači su najbolji na svetu, a posle njih dolaze Argentinci – kaže Maljković. Kaže i da je jučerašnja utakmica bila mali šamar, posle kojeg svako treba da se “presabere”.

- Ne mislim niti sam ijednom pomislio da nećemo stići do medalje – dodao je.

Kada je reč o Evopskom prvenstvu u odbojci i veličanstvene pobede naših devojaka, kaže da su one heroine koje su ušle u istoriju.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ali Una

Ceo razgovor sa sagovornikom "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Novo jutro

'