AKTUELNO

Očekuje nas pravi derbi.

Utakmica između reprezentacije Srbije i Italije odigraće se danas od 13:30 časova u trećem kolu grupe D Mundobasketa. Izabranike našeg Saše Đorđevića očekuje prvi veliki test na šampionatu, jer su prva dva duela sa Filipinima i Angolom bili više nego ubedljivi.

Eventualni poraz Orlova mogao bi da bude veliki ''problem'' za četu Aleksandra Đorđevića, pošto bi drugo mesto u grupi vodilo direktno na selekciju Španije.

U prošlom kolu selekcija Srbije demontrirala je silu nad reprezentacijom Filipina 126:67, gde su oboreni brojni rekordi. To je bila ujedno i najubedljivija pobeda "Orlova" u istoriji Svetskih prvenstava, takođe je postavljen rekord po broju asistencija (37). Na isti način Italija je deklasirala Angolu rezultatom 108:62, i bez imalo muke došla do druge pobede na prvenstvu.

U poslednjih pet duela sa Italijom, naša reprezentacija ja svih pet puta izašla kao pobednik. U avgustu smo odigrali dve prijateljske utakmice, 23. avgusta rezultat je glasio 71:65, 17. avgusta četa Đorđevića je deklasirala Azure 96:64.

Poslednju utakmicu na nekom od šampionata odigrali su 2017. godine na Evrobasketu u Turskoj. Tada je Srbija ubedljivo savladala u četvrtitfinalu šampionata Evrope 83:67, Bogdan Bogdanović je briljirao na tom meču, postigao je 22 poena.

Najraspoloženiji od naših košarkaša na startu Svetskog prvenstva u kini bio je Bogdan Bogdanović, gde je u prvoj utakmici ubacio 24 poena reprezentaciji Angole, u drugoj se istakao Nemanja Bjelica sa 20 poena. Kod Azura najveću pretnju predstavljaju Belineli, Galinari i Datome koji su bili najefikasniji u prve dve utakmice šampionata.

#Košarka

#Meč

'