AKTUELNO

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac upozorava javnost na skandalozne pritiske koje na Gradsku izbornu komisiju Šabac vrši bivši gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji po svaku cenu sprečava odvijanje izbornog procesa u skladu sa zakonom.

Naime, danas je održana još jedna sednica Gradske izborne komisije, na kojoj nije doneta odluka o raspisivanju ponovljenih izbora na 27 biračkih mesta iako je to predviđeno odlukom Upravnog suda. Ponovljeni izbori moraju biti održani 7 dana od dana utvrđivanja nepravilnosti.

Izmišljanje razloga da se izbegnu zakonske obaveze i izigra ne samo izborna procedura, već očigledno i volja građana postala je specijalnost predsednika GIK-a Budimira Pavlovića, koji po nalogu Nebojše Zelenovića na sve moguće načine sprečava ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta.

Suština je u tome da preko Gradske izborne komisije, suočen sa apsolutnim izbornim debaklom Nebojša Zelenović na sve načine pokušava da spreči kraj izbornog procesa. U želji da što duže, protivno volji naroda, ostane na vlasti, Zelenović kontinuirano, od momenta kada je video sa koliko velikom razlikom ga je pobedila Srpska napredna stranka, pokušava da prvo poništi, a sada i odloži ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta.

Svojim konstantnim uticajem na Gradsku izbornu komisiju Šabac, Zelenović zloupotrebljava položaj gradonačelnika, na kome se još samo formalno nalazi, s obzirom na to da su mu Šapčani rekli jasno NE na izborima 21. juna. Rekli su NE pljački, uništavanju svog grada, korupciji, nepotizmu i činjenici da su Dušan Petrović i Nebojša Zelenović umislili da je Šabac njihov.

Istovremeno, Šabac je rekao DA budućnosti, razvoju i prosperitetu na čelu sa Srpskom naprednom strankom. Između NE Zelenoviću i DA Srpskoj naprednoj stranci stoji 12 hiljada glasova Šapčana. U strahu da će se ta razlika povećati u korist Srpske napredne stranke, na ponovljenim izborima, Zelenović na sve moguće načine, kršeći zakon i izborne procedure pokušava da odloži izbore na 27 biračkih mesta.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac zahteva strogo poštovanje zakona, izborne procedure i slobodno iskazane narodne volje. Izbori su najvažnija demokratska tekovina, a volja naroda svetinja.

Zato Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac, u skladu sa odlukom Upravnog suda, zahteva ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta u zakonskom roku.

Sve Šapčane sa pravom glasa pozivamo da i na te izbore izađu i pobedu srpskih naprednjaka učine još većom i ubedljivijom. Za Šabac! Za našu decu! Živela Srbija!

#Nebojša Zelenović

#Šabac