AKTUELNO

Velika je zabuna i dešava se na izborima to što se desilo sa osvojenim glasovima Saveza vojvođanskih Mađara u Vranju, ocenio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa tim što je lista SVM, koja je kampanju vodila isključivo u Vojvodini i Beogradu, osvojila treće mesto po broju glasova u Vranju.

SVM je, naime, bila na četvrtom mestu na listi za parlamentarne izbore, a izborna lista Grupa građana Srpska desnica, takođe, četvrta na listi, ali za lokalne izbore u Vranju.

"Zabuna. Deo birača, ne veliki deo, radi se o nekoliko stotina, možda nekoliko hiljada ljudi, imali informaciju da se njihov kandidat na jednoj listi nalazi pod brojem četiri i onda su, da ne bi napravili zabunu, kroz uticaj stranaka koje su ih kontaktirale, komunicirale sa njima, glasali za taj broj i na drugim listama. I, onda se podesilo da je SVM dobio", objasnio je Mirović.

Primećuje i da se na račun ove situacije na društvenim mrežama, kako kaže, kreiraju razne šale. Navodi da se i njemu slično dogodilo na izborima 1992. godine. Tada ke, navodi, on bio prvi na listi za pokrajinske izbore, a prvi na listi za lokalne izbore bio je kandidat Socijalističke partije Srbije (SPS) Pavle Nišević.

"To se meni desilo 1992. na prvim izborima, lokalnim i pokrajinskim. Kandidat SPS je išao u naselje Adice, gde žive ljudi manje obrazovani, romske nacionalnosti i on im je objašnjavao kako da ga podrže. Ja u taj kvart nisam išao i iznenadio sam se kad su oni za mene glasali", prepričao je Mirović, objašnjavajući da je tada dobio veći broj glasova u Adicama od njihovog kandidata na lokalnoj listi.

#Igor Mirović

#Izbori

#Vranje