AKTUELNO

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke izjavio je da je odluga GIK-a u Šapcu pokazatelj da u ovom gradu ne postoji demokratska vlast, te da je ovo primer izborne krađe velikih razmera.

- Odluka GIK-a u Šapcu je pokazatelj kako ''vajne demokrate'' u stvari zamišljaju demokratiju. Ovo je najveća pljačka i krađa izborne volje građana ikada viđena u Srbiji. Zelenović i Petrović su do sada krali novac građana Šapca, a sada pokušavaju da im ukradu i glas. I to glas željan promena i normalnog života u Šapcu, koji je postao talac Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića - kaže Glišić.

Kako je izjavio, protekli izbori bili su čistiji i pošteniji nego ikada, sa nikada većom izlaznošću i jasnijom voljom građana za promenama u Šapcu.

- Gradska izborna komisija u Šapcu je u izbornoj noći konstatovala urednost materijala kao i da je sav izborni materijal predat kako zakon nalaže, a Zelenovićevi ljudi nisu imali nijednu primedbu na zapisnik. Nakon nekoliko dana pod pritiskom Zelenovića, Petrovića i Sovranija Čonjagića, članovi GIK-a koje su oni postavili, donose sramnu odluku da ponište izbore jer im se ne sviđa boja voska kojom su pečaćene koverte. Vođen tom istom logikom, GIK u Šapcu mogao je da donese odluku kojom proglašavaju Nebojšu Zelenovića za sultana mačvanskog - ukazao je Glišić.

On je upozorio kako svima mora da bude jasno da ne odlučuje Zelenovićeva, Petrovićeva i Čonjagićeva komisija ko je pobedio na izborima, već to čini narod na biralištima.

- Naša poruka svima njima je da ćemo volju građana, više od 30 hiljada birača koji su podržali našu listu, braniti svim zakonskim sredstvima. Apsolutno smo ubeđeni u ispravnost čitavog izbornog procesa, za koji je u izbornom danu i sam Zelenović rekao da je zakonit, fer i pošten, a što su potvrdili i inostrani posmatrač - naglasio je Glišić.

- Građanima Šapca poručujemo da ćemo se odlučno izboriti za poštovanje zakona, da ćemo sačuvati njihovu izbornu volju i da nećemo odustati od borbe da Šabac ima poštenu i domaćinsku vlast koja radi za narod, a ne svoj džep - zaključio je on.

#Darko Glišić

#Izbori2020

#Nebojša Zelenović

#Šabac