AKTUELNO

Srpska napredna stranka u Šapcu ocenila je da je odluka Gradske komisije da poništi izbore u tom gradu skandalozna i da je doneta po nalogu Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića, koji žele da zadrže vlast uprkos izbornoj volji građana.

SNS navodi da je u Šapcu u toku najsramnija krađa i prekrajanje izborne volje građana i ističu da će braniti glas naroda svim pravnim sredstvima.

Ta stranka će se prvo žaliti Upravnom sudu, od koga, kako navode, očekuju da zaštiti izbornu volju glasača i spreči krađu glasova.

Navode da niko od domaćih i stranih posmatrača nije imao ni jednu jedinu primedbu na tok izbora u Šapcu, kao i da su članovi biračkih odbora iz Zelenovićeve stranke potpisali zapisnike, među kojima je od 100 zapisnika postojala primedba na samo jedno biračko mesto.

Ističu da je predsednik GIK-a Budimir Pavlović odgovoran jer po prijemu izbornog materijala sa biračkih mesta u Šapcu nije utvrdio rezultate izbora u roku od 24 časa, čime je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 stav 1 krivičnog zakonika.

#Izbori2020

#Politika