AKTUELNO

Korisnici Interneta u Kini čestitali su predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima, a mnogi među njima su Vučića prepoznali kao nacionalnog lidera koji zdravlje i bezbednost svog naroda stavlja na prvo mesto.

Kako je objavio kineski Global tajms, Srbija je dobila veliki broj pratilaca među kineskim korisnicima Interneta za vreme pandemije korona virusa kada su dve države zajedničkom borbom protiv kovida dodatno učvrstile saradnju.

Global tajms navodi i da je Vučića zapratio veliki broj kineskih korisnika Interneta zbog njegove "iskrenosti" i spremnosti da iskaže zahvalnost.

-Nacionalni lideri koji na prvo mesto stavljaju živote i bezbednost svog naroda, sigurno će pridobiti srca i glasove na kraju. Ko god pobedi pandemiju, pobediće i na izborima - napisala je jedna kineska korisnica društvene mreže Sina veibo.

Global tajms podseća da su se Srbija i Kina zajedničkim snagama borile protiv korona virusa, kao i da je Vučić na početku pandemije rekao da je Kina jedina zemlja na svetu koja može da pomogne Srbiji.

#Aleksandar Vučić

#Kina

#čestitke