AKTUELNO

Kandidat za gradonačelnika Šapca i nosilac liste Srpske napredne stranke na lokalnim izborima u Šapcu "Aleksandar Vučić - za našu decu" Aleksandar Pajić na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio da, prema njihovim saznanjima, nije bilo neregularnosti na lokalnim izborima u tom gradu.

On je novinarima preneo i rezultate jučerašnjih izbora u Šapcu, prema kojima je Srpska napredna stranka osvojila apsolutnu većinu, 30.316 glasova što joj donosi 37 mandata u lokalnom parlamentu u Šapcu.

- Drugo mesto zauzela je lista Šabac je naš - Nebojša Zelenović sa 19.087 osvojenih glasova i 23 odbornička mesta, dok je lista Novi tim za Šabac osvojila 6.470 glasova i sedam odborničkih mesta u lokalnoj Skupštini. Po jednog odbornika osvojile su manjinske liste Ruska stranka i Evropska Zelena partija - naveo je Pajić.

On je rekao i da na izborima nije bilo neregularnosti "u toj meri kako se tvrdi", već da su zabeležena samo tri prigovora, na tri biračka mesta od 100, koliko ih ima u Šapcu, dodajući da će SNS u Šapcu biti primorana da pravdu potraži na sudu ukoliko Gradska izborna komisija u tom gradu bude uvažila prigovor Nebojše Zelenovića.

#Aleksandar Pajić

#Šabac