AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić, saopštio je danas da je izborna lista “Aleksandar Vučić - za našu decu” ostvarila veliku pobedu na lokalnim izborima u beogradskoj opštini Stari Grad.

Vesić je na svom Fejsbuk profilu napisao da je lista "Aleksandar Vučić - za našu decu", od 56 mesta koliko ima Skupština opštine Stari Grad, osvojila 27 mandata, odnosno 45,38 odsto glasova izašlih birača.

"Do nogu su potučene obe opozicione liste iza kojih su tajno stajali Ðilas i DS. Lista bivšeg predsednika opštine Stari Grad i Ðilasovog saradnika osvojila je samo 14,99 odsto, odnosno devet mandata ili tri puta manje od nas", napisao je Vesić.

Naveo je da je SPS osvojio 10,26 odsto i šest mandata, a lista "Srce grada" samo 8,7 odsto glasova.

Lista Aleksandra Šapića dobila je 8,58 odsto glasova i pet mandata, a Metla 8,32 odsto glasova i četiri mandata.

Na izbore je izašlo 15.489 građana, što je 28,9 odsto upisanih birača.

"Posle 28 godina vlasti DS i njenih otpadnika na Starom Gradu, konačno će ova opština imati vlast koja će voditi istu politiku kao i Grad Beograd i Vlada Srbije", napisao je Vesić.

On je istakao da će to omogućiti skladan razvoj Starog Grada i doneti dobro svim građanima, a da je prvi takav projekat linijski park.

#Goran Vesić

#Stari grad