AKTUELNO

Lider radikala očekuje da na predstojećim izborima njegova stranka osvoji oko 15 procenata glasova i ističe da je SRS trenutno jedina ozbiljna opoziciona partija.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kaže da će na lokalnom nivou SRS imati više lista nego ikad ranije, te da je zadovoljan jer se simpatizeri i glasači odazivaju. S tim u vezi, nije bilo problema ni prilikom prikupljanja potpisa. 

Na pitanje da li njegovoj partiji znači spuštanje cenzusa, on ističe da svakako očekuje da osvoji oko 15 odsto glasova, a da će snižavanje cenzusa najviše značiti manjim strankama.

- Teško da bi u suprotnom neka stranka prešla cenzus, ne računajući stranke manjina. Mi ćemo imati onoliko glasova koliko nam glasači daju na izborima, i koliko ih sačuvamo na biračkim mestima, što je veoma važna stvar – kaže Šešelj za Pink. 

Foto: Tanjug AP/Alvaro Barrientos

Govoreći o koalicijama nakon izbora, Šešelj kaže da u obzir dolaze sve stranke, osim „prozapadnih“.

- Na lokalu ćemo ići na koalicione saveze, ali tek nakon što vidimo ko će proći cenzus. Već smo imali koalicije sa naprednjacima, SPS-om, dok ni u jednoj varijanti ne možemo sa prozapadnim strankama, poput Saveza za Srbiju. To ne ide! Ne bismo mogli ni sa Borisom Tadićem koji je isporučio haškom tribunalu Stojana Župljanina, Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Gorana Hadžića – kaže Šešelj za Pink. 

Na pitanje o koaliciji sa Markom Bastaćem na Starom gradu, Šešelj kaže da je ova koalicija napravljena pre nego što je postao član SzS i koji je žrtvovao svoje članstvo u DS. 

Foto: TV Pink Printscreen

- Zbog koalicije sa nama je izbačen iz DS i nismo ga mogli ostaviti na cedilu – kaže Šešelj, dodajući da je koalicija na opštini solidno funkcionisala. 

Ističe da se program SRS zna još od 90-ih i da se do sada praktično ništa nije menjalo.

- Imamo stabilan program i kontinuiranu politiku. Svesni smo da na ovim izborima ne možemo osvojiti vlast u Republici. Naprednjaci su suviše jaki, a na republičkom nivou bismo sa njima mogli u koaliciju kada bi odustali od EU – kaže Šešelj i ističe da je SRS jedina ozbiljna opoziciona stranka na predstojećim izborima.

#Izbori

#Novo jutro

#Vojislav Šešelj

'