AKTUELNO

Dejan Vuk Stanković rekao je za Pink kako je Srbija demokratka država u kojoj se izbori ne dobijaju na ulici ili bojkotom već političkom borbom za glasove birača.

- Vrlo je jasan stav američke administracije u pogledu političke borbe u Srbiji. Palmer je rekao ono što su manje-više pre njega rekli svi oniu koji su, od međunarodnih aktera, zainteresovani za ono što se događa u Srbiji, a to je da izbori nemaju alterntivu.

Kako je on rekao demokratska procedura se kao i u svakoj drugoj državai, pa tako i u Srbiji, mora poštovati.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nikakav bojkot, nikakvi izlivi političke neposlušnosti koji treba mimo izbora da menjaju vlast, već izborna trka, borba za glasove birača. Sve ono što se u normalnim demokratskim državam događa, treba da se dogovdi u Srbiji. To je na neki način i poruka svim strankama koje su se zalagale za bojkot i dokaz za to koliko je njihova poruka bila potpuno pogrešna - kaže Stanković.

Objašnjava da bojkot nema podršku međunarodne zajdnice kao ni podršku biračkog tela u Srbiji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja se ne trudim mnogo da komentarišem ni poziciju ni opoziciju. Opozicija je tu da napada i kritikuje - naveo je Vlade Radulović, vojno-politički komentator.

Radulović se potom osvrnuo na dešavanja u zemljam regiona i na teritoriji južne srpske pokrajine.

- Činjenica je da kosovski Albanci sada prolaze bez bilo kakvih pravosnažnih presuda. Ništa konkretno od toga nema, sem osuda srpksog dela javnosti i delimično međunarodne zajednice - kaže on.

#Dejan Vuk Stanković

#Novo jutro

#Vlade Radulović

'