AKTUELNO

Mlada prеduzеtnica, kandidatkinja na listi SNS-a, Ivana Popović rеkla jе da Srbija pruža šansu mladim ljudima, te da ona svojim primerom to i dokazuje.

Rođena je u Beogradu, proputovala pola sveta, ali je sreću i uspeh pronašla na planini iznad Krupnja, gde je osnovala i razvila brend „Džemara“, koji se bavi proizvodnjom domaćih planinskih delikatesa od voća i povrća.

Ivana Popović, novo lice SNS-a, politikom je počela da se bavi da bi mladim ljudima pokazala da Srbija više nije ista zemlja kakva je bila pre deset godina, te da vredi da priliku potraže u svojoj domovini.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbija je prethodnih godina doživela napredak, prosperitet i klima za male porodične firme i preduzetništvo mnogo je povoljnija. Ovo je bio razlog da se vratim i da na svojoj dedovini pokrenem proizvodnju domaćih planinskih delikatesa – kaže Popovićeva za Pink. 

Kraj u kojem je započela biznis 2014. godine bio je pogođen poplavama, nakon kojih je urađeno puno na obnovi infrastrukture, škola, vrtića, domova. Ovo mesto predsednik Aleksandar Vučić posetio je čak 12 puta. 

- Predsednik je posetio i naš pogon, naše divne ženice, a u razgovoru sa njim promenila sam svoj pogled na politiku i shvatila sam da nema potrebe za sedenjem skrštenih ruku i „hejtovanjem“ preko društvenih mreža. Shvatila sam koliko su, u težnji za uspehom, važni inicijativa i vredan rad – kaže ona. 

Popovićeva je pohvalila mere koje je Vlada donela za spas srpske privrede tokom pandemije koronavirusa. Ove mere su pomogle, kako njoj, tako i njenim kolegama preduzetnicima. 

Kaže i da je zadovoljna klimom koja je postignuta u Srbiji, ekonomskom stabilnošću, izgradnjom infrastrukture i slično. Sve ovo su, ocenjuje, benefiti od kojih je i ona lično mogla da postigne uspeh u svom poslu. 

#Ivana Popović

#SNS

'