AKTUELNO

Nosilac liste Ruske stranke "Rusija i Niš u Srcu" Tihomir Perić izjavio je da je podržao Srpsku naprednu stranku (SNS) bez ikakvih pritisaka, ali najviše što ceni, poštuje i voli ruski narod, za koji smatra da je bratski sa srpskim.

On je za današnju Politiku naveo da mnogi u Nišu znaju da je Ruska stranka proistekla iz zajedničkog delovanja Srpsko-ruskog društva prijateljstva "Naisus" i udruženja poput Organizacije Rusa i ruskih i beloruskih sunarodnika i drugih, i da je decenijama, kao i u mnogim drugim gradovima u Srbiji, na niškoj političkoj sceni i da je učestvovala na skoro svim izborima, ali i u izbornim ciklusima i na lokalu, u Nišu i na republičkim i predsedničkim izborima.

"Bio sam pre 2016. odbornik i opštinski većnik u gradskoj opštini Medijana, kao i predsednik Komisije za socijalnu politiku, predsednik saveta za komunalne delatnosti i urbanu estetiku, a potom i šef odborničke radikala u ovoj opštini", rekao je Perić za Politiku.

On je podsetio i da je bio bio i većnik u opštini Pantelej, a stranački gledanao, predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Medijane, zatim i predsednik Gradskog odbora i najvišeg, odnosno Okružnog odbora SRS u Nišu i Nišavskom okrugu.