AKTUELNO

Predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke Vračar Nenad Đorđević ponovio je da koalicija koju predvodi ta stranka ima većinu odbornika za konstituisanje vlasti u ovoj beogradskoj opštini.

“Kao što je naš opštinski odbor saopštio u izbornoj noći koalicija ‘Aleksandar Vučić - Vračar sutra’ zajedno sa još najmanje tri liste koje su prešle cenzus na izborima za Skupštinu gradske opštine Vračar ima većinu od najmanje 34 odbornika za konstituisanje vlasti. To će se dogoditi u zakonom propisanom roku”, rekao je Đorđević.

Đorđević se zahvalio drugim listama koje su odlučile da nastave saradnju sa SNS.

“Imali smo dobru saradnju sa lokalnim pokretima koji se bave ekologijom i zaštitom identita Vračara i ta saradnja će se nastaviti. Radićemo zajedno i sa drugim političkim strankama sa Vračara. Zahvalni smo im na odluci da nastave saradnju sa našom strankom. Projekti razvoja Vračara ne mogu da se sprovedu bez tesne saradnje da gradskim i republičkim vlastima. Interes Vračara nije da bude političkih borbo već da se razvija”, rekao je Đorđević.

Predsednik vračarskih naprednjaka najavio je da će ova stranka pozvati na razgovor o budućnosti Vračara i druge stranke koje su bile deo opozicione kolaocije na Vračaru.

“Mi imamo većinu ali smo otvoreni za saradnju i sa drugim strankama. Lokalne teme,važne za sve građane Vračara, treba da nas ujedinjuju a ne da nas svađaju. Zato ću kao predsednik SNS Vračara pozvati na razgovor i stranke koje su na ovim izborima činile opozicionu koaliciju. Verujem da na Vračaru možemo zajedno da radimo u rešavanju problema kako bismo obezbedili bolji kvalitet živoga za sve građane Vračara”, poručio je Đorđević.

Spremnost za saradnju sa koalicijom predvođenom SNS juče je izrazio nosilac liste “Vračar Varčaracima – Društvo za ulepšavajne Vračara” Aleksandar Ilić, rekavši da su i u prethodnom periodu imali korektnu saradnju sa rukovodstvom opštine, zbog čega se nada njenom nastavku.

Prostor za dogovor vide i sa liste “Zeleni pokret Vračar”, insistirajući na realizaciji njihovog programa.

U međuvremenu, vračarski odbor Narodne stranke saopštio je da ne želi razgovor sa delom opozicije, navodeći da neće “trčati u koalicione razgovore sa onima koji su tu stranku krunili iznutra i pokušali da je unište u dva navrata”.

Dodaju da ne žele da ulaze u dogovore sa ličnostima koje su protivnici državnog suvereniteta i koji su, kako kažu, svesno radili na preuzimanju infrastrukture Narodne stranke “izigravajući poverenje koje su nezasluženo dobili”.