AKTUELNO

Lažni student Ivan Bjelić, aktivista Dragana Đilasa na društvenim mrežama objavljuje fotografije na kojima pozira u uniformi i sa automatskim puškama, a juče je najavio da će doći sa bombom u redakciju Informera, tim povodom Jevtić kaže da je upravo Bjelić desna Đilasova ruka u ekstremističkim poduhvatima.

Zvezdana Jevtić, novinar Informera, precizirala je da je Bjelić Informeru strašno pretio na društvenoj mreži Instagram, da će u redakciju doći sa eksplozivnom napravom.

- Pretio je jer smo objektivno izveštavali u celom izbornom danu. Njemu se jednostavno nije dopala retorika, nije mu se dopao izborni rezultat i zato preti. Nadam se da će ovako nešto da bude sankcionisano, da će nadležne službe da reaguju - rekla je Jevtić za Pink.

Jevtić je naglasila da se na Bjelićevim nalozima na društvenim mrežama nalaze zastrašujuće fotografije sa automatskim oružjem.

Foto: TV Pink Printscreen

- Posle 17. decembra Tužilaštvo nije reagovalo - kazala je Jevtić i dodala da sve zastane kada dođe do Tužilaštva, iako policija dobro radi svoj posao.

Pavle Staničić, advokat, osvrnuo se na incidenat koji su izazvali delovi opozicije predvođeni Radomirom Lazovićem u piceriji na Dorćolu i rekao da tu ima elemenata i za laku telesnu povredu.

- Bolje bi bilo za opoziciju da se u izbornom danu bavila motivisanjem svojih simpatizera, njihovim izlaskom na biračka mesta, da probaju da poboljšaju svoj rezultat. Oni su izabrali drugi način, potpuno pogrešan - kazao je Staničić.

Foto: TV Pink Printscreen

Jevtić je ocenila i da su napadi opozicije bili unapred isplanirali i unapred organizovani.

- Radomir Lazović nije izašao da pravi haos da bi bio na televiziji, već je to bilo unapred isplanirano i plaćeno od stranih ambasada, da se ruši Srbija i da se unese nemir... Oni su od ranog jutra imali nameru da odvrate građane od glasanja i unesu nemir - navela je Jevtić.

Ona je istakla da su izbori bili regularni i da je ovo istorijska pobeda Srpska napredne stranke.