AKTUELNO

Vladimir Orlić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke odgovorio je Draganu Đilasu.

Kad tajkuni i lopovi uzmu u usta Aleksandra Vučića i državu, istog momenta je jasno - da je posredi još jedan pokušaj pljačke i nanošenja štete Srbiji. Znaju i Đilas i Šolak dobro ko im je najveća prepreka za svaki novi zulum koji pokušaju, kaže Orlić.

Kako dodaje, ne može nikako, kad o tajkunskoj ujdurmi u pošti govori, Đilas da demantuje očigledno: da su kolovođe upravo njegovi politički poslušnici i lažni "sindikalci". Baš kao što ne može ni Šolak da demantuje da u svemu profitira njegova firma. Pametnom dosta. Ali pošto Đilas to nije i nije mu dosta: da policiju nikad ne uzima u usta bednik koji je poštenog policajca ostavio bez posla zbog napisane kazne za vožnju, i to u vreme kad mu je supruga bila u drugom stanju. Nikad da ne pomene više "milione evra", bar pre nego što vrati onih 619 miliona koje je nagrabio tokom boravka na vlasti. I baš nikad da u usta ne uzima mlade ljude, čije je porodice sa svojim lopovskim žutim režimom u crno zavio, pola miliona njihovih roditelja ostavio bez posla i hleba, a upravo tu decu bez bilo kakve perspektive.

- Zato što je u svemu drugačija od tamnog vilajeta Đilasa, Šolaka i njima sličnih, danas je Srbija zemlja u koju se ljudi vraćaju, u kojoj mladi imaju budućnost i u svojoj zemlji ostaju. Takvu Srbiju vodi Aleksandar Vučić i u borbi za njenu budućnost - neće da stane. Kao što ne sme i neće da stane ni sama Srbija. U vreme pljačke i propadanja, najcrnje prošlosti, ova se zemlja ne vraća - nikada više - zaključuje Orlić.

Autor: