AKTUELNO

Rukovodstvo Srpske stranke Zavetnici potvrdilo je danas da su razgovarali sa rukovodstvima SNS i SPS o modelu koalicije, odnosno saveza za zajedničko učešće na predstojećim izborima i da će se prema tom predlogu, kako su naveli, poneti odgovorno.

- Model koji je naveo gospodin Ivica Dačić sasvim odgovara konceptu okupljanja koji mi zagovaramo. U pitanju je model koji okuplja stranke vlasti i stranke koje su do sada bile u opoziciji, i koji okuplja državotvorne stranke - i levice i desnice - navodi se u odgovoru stranke Zavetnici dostavljenom Tanjugu, povodom najave lidera SPS o zajedničkom nastupu na beogradskim izborima.

Iz stranke poručuju da će za izbore u glavnom gradu biti na raspolaganju u, kako su naveli, punom stranačkom i logističkom kapacitetu.

- Srpske patriotske snage, nalazile se desno ili levo, sada ne mogu da priušte sebi luksuz preteranog insistiranja na međusobnim razlikama, niti da dopuste raslojavanje snaga - navode Zavetnici i dodaju da od početka zagovaraju predizborno okupljanje i da veruju da bi ono ohrabrilo narod u Srbiji i regionu.

- Ko je mislio da ćemo ustuknuti pred izazovima, mora da shvati - da nećemo stati - zaključuju iz Srpske stranke Zavetnici.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da smatra da postoji spremnost da liste koje su na prethodnim gradskim izborima bile okupljene oko SNS i SPS, kao i Zavetnici, zajedno učestvuju na predstojećim izborima.

- Znači to je lista koju je predvodio Aleksandar Vučić, lista koju sam ja predvodio i lista koju je predvodila Milica Đurđević, odnosno Zavetnici - rekao je Dačić.