AKTUELNO

Ministar odbrane Miloš Vučević komentarisao je uvrede Srbiji od strane Ane Lalić.

Ministar odbrane Miloš Vučević je za Informer rekao da opozicija već zna koje resore u okviru vlade želi da dobije iako je na prethodnim izborima izgubila sa razlikom od milion glasova.

- Da sam se ja pitao zagovarao bih formiranje Skupštine krajem decembra međutim predsednik države je apelovao da budemo otvoreni. Gospodin Jerković je bio nosilac liste pokreta "Mi" za Beograd i jasno je rekao da je za razgovor sa vladajućom koalicijom. Dobro je što će biti novih izbora kako bi postigao neki konsenzus i radićemo na kontroli prebivališta glasača i dodatne kontrole na biralištima. Opozicija zna koje resore želi da dobije iako su već izgubili sa razlikom od milion glasova. Oni vanpravno žele da suspenduju rad RIK-a i da se zabrani promena prebivališta, a ne interesuje ih šta bi to značilo za narod - rekao je Vučević.

Vučević je dodao kako niko nije iz vladajuće pozicije apelovao na ukidanje televizija ili opoziciji naklonjenih novina što oni pokušavaju da postignu.

- Njihov cilj je da sastave privremenu vladu kako bi protivnicima selektivno zabranjivali učešće na izborima i oduzimanje frekvencije televizijama koje im nisu podobne. Niko od nas nikada nije tražio oduzimanje frekvencije njihovim televizijama i zabranjivanje njima bliskih novina. Ja sam rođen u Novom Sadu pre tačno 50 godina i niko me nije posrbio kao što pojedini tvrde da se u Vojvodini desilo, a to što dotičnoj gospođi smetaju crkve vizantijskom stilu govori koliko ne zna, jer nije pomenula da starije pravoslavne crkver u Vojvodini izgledaju drugačije, jer su morale da liče na katoličke i protestantske kako bi uopšte smele da se grade - rekao je Vučević za Informer.