AKTUELNO

Pozivamo ministra odbrane Dragana Krapovića koji je bio jedan od panelista da se ogradi od govora mržnje Momčila Radulovića usmerenog protiv Aleksandra Vučića i Milorada Dodika -rekla je portparolka Demokratske narodne partije, Jovana Todorović!

Jovana Todorović, poručuje da je ta partije ocenila da je skup Atlantskog saveza Crne Gore pod nazivom “Izazovi i prilike za mir u Ukrajini” izgleda najviše bio posvećen liku i delu Aleksandra Vučića.

"Konferencija kojoj su između ostalih prisustvovali ministar odbrane Dragan Krapović, Ranko Krivokapić, američka ambasadorka Džudit Rajnke, ukrajinski ambasador Oleg Gerasimenko, DPS-ov admiral Dragan Samardžić, obeležio je sramni nastup čuvenog grantopreža i Đukanovićevog političkog evnuha Momčila Radulovića. Tako je ovaj istrošeni DPS- ovski megafon iskazao bojazan šta bi se desilo s regionom da Aleksandar Vučić ima nuklearno oružje", kaže Todorović.

Jer rovatno, kako kaže Todorović, "zabrinut da bi Vučić gađao njegove mnogobrojne nekretnine, Momčilo Radulović je po starom dobrom običaju želio pred američkom ambasadorkom da konkuriše za još neki antisrpski grant, pošto njemu skoro dve i po decenije nikad dovoljno dolara i evra za spoljnu upotrebu".

"Pritom se ovaj vajni evrodolarista nikad nije osvrnuo na diktatorsku tekovinu Mila Đukanovića i sistematsko uništavanje ekonomskih resursa Crne Gore. I ne samo što nije, već i neće, jer se radi o poznatom profilu NVO tajkuna koji je našao novi izvor prihoda u napadima na Aleksandra Vučića i Srbiju", kaže Todorović.

Tako se, kako kaže Todorović, Atlantski savez još jednom svrstao u red antisrpskih organizacija.

"I s ponosom ističemo da je naš lider Milan Knežević, iako je dobio poziv, odbio da učestvuje u ovoj antisrpskoj orgiji. Takođe, pozivamo ministra odbrane Dragana Krapovića koji je bio jedan od panelista da se ogradi od govora mržnje Momčila Radulovića usmerenog protiv Aleksandra Vučića i Milorada Dodika. DNP nema nameru da ćuti na antisrpske aktivnosti koje se po Crnoj Gori sprovode pod plaštom navodne zabrinutosti za Ukrajinu, a sve sa ciljem da se dodatno stigmatizuje srpski narod i njegovi lideri", poručila je Todorović.

Ako su, poručuje, u Atlantskom savezu stvarno zabrinuti za budućnost Ukrajine onda je trebalo da sa današnje konferencije upute poziv NATO- u da po hitnom postupku prime Ukrajinu u alijansu i da istovremeno vodeće članice ovog saveza pošalju vojnike na front, a ne da sa bezbjedne distance posmatraju kako gine ukrajinska mladost, a ova država svakodnevno gubi teritoriju.

"Za to im nije kriv Aleksandar Vučić ni srpski narod, ali važno je da Momčilo Radulović dobije novi grant, a da Ranko Krivokapić aplaudira iz prvog reda", poručila je Todorivić.