AKTUELNO

Na sastanku su detaljno razmotrene sve preporuke ODIHR-a i dogovoreni su naredni koraci u cilju njihove implementacije!

Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovala je danas sastanku Radne grupe za unapređenje izbornih uslova u Srbiji, a na poziv premijerke, sastanku su prisustvovali i predstavnici Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Predsednica Vlade zahvalila je predstavnicima ODIHR-a na institucionalnoj saradnji koja postoji još od 2019. godine, kao i na profesionalnom pristupu i izveštaju nakon decembarskih izbora 2023. u našoj zemlji.

Predstavnici ODIHR-a pozdravili su spremnost Vlade Srbije za nastavak rada na unapređenju izbornih uslova, o čemu svedoči i ovaj, prvi u nizu, sastanak Radne grupe, samo nekoliko dana nakon finalnog izveštaja ove institucije.

Prema njihovim rečima, to dodatno svedoči o tome koliku važnost Vlada Srbije pridaje sprovođenju preporuka ODIHR-a, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Brnabić je izrazila uverenje da će pored aktuelnog rada na preporukama, i novi sastav Vlade Srbije nastaviti konstruktivnu saradnju na implementaciji preporuka i unapređenju izbornog procesa.

Na sastanku su detaljno razmotrene sve preporuke ODIHR-a i dogovoreni su naredni koraci u cilju njihove implementacije.

Radna grupa će nastaviti svoja zasedanja u narednim danima, kako bi preporuke Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava bile implementirane u najkraćem mogućem roku.