AKTUELNO

Deo opozicije uveren je da će prljavom protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS doći do svog cilja. Uz pomoć svojih medija na najbrutalniji način napadaju i porodicu predsednika Srbije.

Sagovornici Pinka smatraju da je delu opozicije i njihovim medijima sve dozvoljeno.

Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije, kaže da, kada je u pitanju predizborna kampanja, da su pojedini mediji postali instrument u ruci jednog vlasnika i finansijera, i to se radi godinama unazad.

Kako kaže, kada se uradi dehumanizacija političkog protivnika, onda je, prema njima, sve dozvoljeno da mu uradite, i svi politički procesi, treba da se rešavaju na ulici.

- Jedino građani, jasnom podrškom na izborima, i nedvosmislenom pobedom predsednika Vučića, staće na put svemu što se sprema - rekao je Matić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, pred svake izbore imamo iste scenarije. Opozicija je, kaže, izašla na ulice i kada je ubedljivo izgubila.

- Ne daj Bože da bude tesan rezultat, ušli bi u institucije - kaže on.

- Lazović je pokazao kakav je to čovek, pogotovo u Skupštini, u domu koji je dom svih građana Srbije. Pokazao je nepoštovanje prema dignitetu tog doma, i dobro je što je on Đilasu na prvom mestu... Jer, pred građane izlaze baš onakvi kakvi jesu - rekao je Matić potom, govoreći o listi Dragana Đilasa.

Borko Kašanski, urednik političke rubrike u Srpskom telegrafu, kaže da se iz Srbije u medijima plasira neka laž, a onda se iste te laži šire regionom, takođe po medijima koji su Šolakovi, i onda dođe do problema.

- Ima i druga grupa, poput Zelenovića, koji je meni smešan... Čovek koji je predlagao uvođenje ratne mornarice... U Šapcu na Savi... - kaže Kašanski.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, Pavle Grbović je isto što i Dragan Đilas.

- Svako ko ume da čita izjave, sve može da shvati. Gde su velike pare, uvek je neko plaćen. Videli smo, osnova politike Miloša Jovanovića, Zavetnika i Dveri je da je KiM deo Srbije, i njima je to ključ. Prva i poslednja tačka programa, i onda kažu da će da uđu u koaliciju sa Lazoviće, Jovanovićem... I onda će da potpišu francusko-nemački plan - dodao je Kašanski, pa nastavio:

- Jasno je da je neko morao da ih spoji, neko i nešto... - rekao je potom.

Autor: