AKTUELNO

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas napustio je zgradu Predsedništva Srbije gde se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a nakon što je zatražio sastanak sa šefom države.

Đilas je novinarima ispred Predseništva Srbije rekao da je izneo zahtev za novim izborima u Beogradu, te da ga je Vučić saslušao i rekao da će razgovarati sa svojim stranačkim kolegama i da će do kraja nedelje da saopšti svoj stav.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Izneo sam zahtev da Beograd mora da ima nove izbore do kraja godine. Izašao sam sa zahtevom još pre 7 dana da su jedino novi izbori to što može da reši političku krizu u Beogradu - rekao je Đilas novinarima ispred Predsedništva Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vučić me je saslušao, rekao da će razgovarati sa svojim stranačkim kolegama i da će do kraja nedelje saopštiti svoj stav o ovome o čemu smo razgovarali. Jedino novi izbori u Beogradu, u drugačijim uslovima i drugačijoj atmosferi, mogu osigurati da se volja Beograđana poštuje.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Novi izbori su jedino rešenje, razgovori su rešenje. Naravno, protesti su uvek tu, ali je bolje da razgovaramo nego da neko strada na protestima. 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Sastanak predsednika Vučića i Đilasa počeo je u 17 sati, a lider SSP je na Andrićev venac stigao 10-ak minuta pre 17 časova.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović