AKTUELNO

Predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić najavio dolazak novog investitora U Paraćin, kao i rekonstrukciju lokalne bolnice i doma zdravlja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nekoliko važnih stvari sam želeo da vam kažem, a ima i nekoliko stvari u Paraćinu koje me brinu i šta ćemo da učinimo. U Paraćinu je nekada radilo 18.000 ljudi. Danas radi nepunih 5.000 ljudi. I zato je prvi posao za nas dolazak jednog nemačkog investitora oko 20. aprila, i nadamo se da ćemo obezbediti njihov dolazak i zapošljavanje više od 1.000 ljudi. Zato radimo naponske kablove i trafo stanicu u industrijskoj zoni - rekao je Vučić.

On dodaje da država i dalje brine o staklari, i da je u potpunosti upućen u to što se zbiva u Srpskoj fabrici stakla.

Foto: privatna arhiva

Važno je da krenemo što pre u pregovore sa ruskom stranom oko cene gasa. Ako uspemo da dobijemo nižu cenu gasa, to bi značilo sigurnu budućnost za staklaru. To bi značilo i investitorima koji bi hteli da ulažu ovde. Jeftiniji gas bi značio bolju budućnost za Staklaru, za Paraćin, ali za Srbiju

Predsednik je istakao da su stvari komplikovane, i da niko nema magično rešenje, zbog trenutnih okolnosti u svetu.

Foto: privatna arhiva

- Moramo da radimo sa još više energije. U Paraćinu i Ćupriji ćemo ići na rekonstrukciji domova zdravlja, i to je velika stvar. Dobili smo zahtev, uradićemo i osnovnu školu "Krsmanović Sikirica" u Drenovcu, put Paraćin-Pojate, a Senje-Sisevac završavamo tih pet kilometara. Namučili smo se, ali sada ćemo spojiti najlepše paraćinske opštine - dodao je on.

Foto: privatna arhiva

Vučić kaže da u svim opštinama mora da se uradi projekat "Čista Srbija", što će značiti sređivanje kanalizacione mreže.

Foto: privatna arhiva

- Moramo da napravimo i brzu prugu Beograd-Niš, što će Paraćin podići u nebesa, pošto je vaš grad jedna od stanica na toj pruzi. Ja verujem da ste videli iz ovoga što govorim da dobro razumem kakvi su problemi u svim mestima vašeg kraja. Mislim da nam je strašno važno, da bismo sve to uspeli, moramo imati mir i stabilnost. LJudi misle da je to nešto što je zauvek dato, a svi su shvatili da nije - kaže Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je rekao i da izbori nisu igra, i da država nije igračka.

On je istakao da mir i stabilnost nisu nešto što se podrazumeva, te da moramo da ulažemo u ozbiljnu politiku.

- Na izborima se glasa za ozbiljnost i odgovornost. Mnogi su dolazili i dolaziće da vam obećavaju kako će sve biti divno. Ja to ne mogu da kažem, ali je toliko napredovao politički život u Srbiji da takvim glupostima više nikoga ne možete da uverite - dodao je Vučić.

- Glasa se za ozbiljnost i odgovornost. Nisu građani Srbije više naivni, dodao je Vučić.

- Penzije će morati da rastu brže i da prate porast plata! Da bismo imali sve to, moramo da čuvamo mir - istakao je Vučić i dodao da Srbija neće u NATO i da sama može da čuva svoje nobo.

On je u jednom trenutku je prekinuo govor jer je čoveku u publici pozlilo. Sa izlaganjem je nastavio tek kada mu je doktorka potvrdila da je sve u redu.

- Biće sve u redu, samo me obavestite kada se povrati. Znaju momci šta rade. Jeste li sigurni da je sve u redu. E možemo da nastavimo - rekao je Vučić.

Kada se uverio da je sve u redu, Vučić je nastavio, ističući da mi ni sami ne verujemo u uspeh, zato što smo decenijama učeni da smo mi najgori.

Foto: TV Vesti

- Kada je Marija malopre pozvala žene da glasaju za nas. Mi smo imali opravdanja godinama gde su nam govorili da "Ne možemo da pobedimo Tadića, za njega glasaju žene zato što je lep". Ja sam uvek govorio, nije to zato što je lep. Žene ne glasaju za lepotu, već za ozbiljnost. I zato izgovori ne postoje, zato moramo biti ozbiljni.

Video: privatna arhiva

Predsednik je istakao da su samo snovi naša granica, i da zna da je u stanju da donese bolji život građanima.

- Znate i kada smo donosili teške mere da sam govorio da će Srbija ići napred. Mi se malo stidimo i neprijatno nam je da kažemo koliko smo napredovali - kazao je on.

Foto: TV Vesti

- Učili su nas samo da imamo Novaka Đokovića i sportiste, a da smo u svemu drugom najgori. Zamislite, naša mala zemlja je imala najbolju stopu rasta u celoj Evropi. Ali to znači da mi moramo da nastavimo takvim putem - istakao je on.

Video: privatna arhiva

Vučić se zahvalio penzionerima na podršci, i rekao je da će penzije morati brže da rastu da bi mogle da prate plate.

Foto: privatna arhiva

Da bismo sve ovo imali moraćemo da čuvamo stabilnost i mir. Odgovorna politika je ona koja čuva našu decu i nacionalni ponos i dostojanstvo. Ko se setio da napravi film o Jasenovcu. Zahvaljujući Gagi Antonijeviću i Nataši Drakulić sada imamo takav film. Pa mi Hram Svetog Save ne bismo završili još 100 godina da nije uložen novac. Pokazali smo da umemo da brinemo o svojoj prošlosti i nacionalnom ponosu. Ali kako je veliki Pekić rekao: "Ne ljubi samo stope predaka svojih, već pre svega dece i potomaka svojih". Hoću da imamo decu, neću da ih majkama vraćam u kovčezima. Hoću da imamo život, fabrike, škole i bolnice

Kako je dodao, ponosan je na kampanju SNS.

- Vodili smo čistu kampanju. Ostalo je još tri dana da se vide rezulatati. Dok sam ja gradio, oni su dobacivali i kibicovali, a na narodu je da presudi - rekao je Vučić.

Građani su se okupili u hali kako bi pružili podršku predsedničkoj kandidaturi Aleksandra Vučića i listu "Zajedno možemo sve - Aleksandar Vučić".

Foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva