AKTUELNO

Izborna lista koalicije "Patriotski blok" Miloš Parandilović je rekao je da neće pozvati ljude da glasaju za njih, već da budu slobodni, jer je to Srbija kakvu ova koalicija želi.

- Kada kažete Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije jasno i nedvosmisleno se vidi za šta se ta kolacije zalaže. Zašto za obnovu Kraljevine Srbije? Zato što smo od Stefana Prvovenčanog i 1217. godine bili pod krunom i nikada narod ni za šta drugo nismo znali sem za neki oblik monarhije, ako se izmuzu turska i komunistička okupacija - navodi Parandilović.

Želimo da vratimo Srbiju na te predkomunističke korene, da se vrati tadašnji sistem vrednosti. Verodostojinijeg dokaza sopstvenog postojanja od krune nemamo. Sve naše dinastije su bile autentično srpske, time se mali broj na planeti ne može pohvaliti. Toga se niko ne bi odrekao. Komunisti su to oteli Srbima, od tada lutamo, napravljena je matrica da se iz sistema izvlače najgori, a sklon sam da mislim da je to namerno.

Foto: TV Pink Printscreen

Parandilović je istakao da se Patriotski bloka zalaže za reformu obrazovanja.

- Postoji u Beogradu više privatnih fakulteta, nego frizerskih salona. Oni niču kao pečurke posle kiše, važnije je kako izgledaju od kvaliteta koje studenti dobijaju. U Srbiji smo napravili biznise od toga, Amerika je to rešila - privatni fakulteti mogu da postoje kao neprofitabilna preduzeća - naveo je on.

On je dodao da se Patriotski blok zalaže i za mala i srednja preduzeća i porodične biznise jer je to stub ekonomije svake ozbiljne države.

- Mi smo narod željan pravde, posle svega što smo preživeli poslednjih 77 godina. Ne želim da pozivam ljude da glasaju za nas, već da budu slobodni, takvu mi Srbiju želimo. Što se spoljne politike tiče smatramo da se poveže sa ljudima u regionu - Srbima u RS i u Crnoj Gori - dodao je Parandilović.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi kao narod moramo da shvatimo da je ovo naša zemlja, niko od nas, ni od političara neće poneti sa sobom u grob, ostavljamo je svojoj deci i moramo strateški razmišljati šta ćemo ih ostaviti.