AKTUELNO

Kandidat za predsednika ispred koalicije Ujedinjena Srbija Zdravko Ponoš, dobio je izuzetne pohvale u hrvatskim medijima, tačnije u današnjem broju "Večernjeg lista".

Naime, ovaj list objavio je tekst pod nazivom "General koji želi srušiti Vučića tulumario je u zagrebačkom Kulušiću". 

U ovoj svojevrsnoj odi Zdravku Ponošu, Đilasov kandidat za predsednika Srbije, predstavljen je kao rođeni Kninjanin, koji je "najveći protivnik Aleksandra Vučića", ujedno i najveći neprijatelj "režimskih medija".

Pohvalan tekst iskorišćen je i kao prilika da se ponovo napadne Aleksandar Vučić koji je opisan kao "apsolutni vladar Srbije i čovek koji kontroliše sve pore društva". 

Zdravko Ponoš, general sa dugačkim stažom uništavanja Vojske Srbije, predstavljen je kao "jedan čovek" koji je odlučio da se na predsedničkim izborima "suprotstavi Aleksandru Vučiću". 

Generala koji će ostati upamćen po uništavanju Vojske Srbije, Hrvati su predstavili kao čoveka odlučnog da se suprotavi Vučiću.

Poseban akcenat je na Ponoševih 9 godina u Zagrebu, boravku u srednjoj školi u ovom gradu, i na činjenicu da je oženjen Hrvaticom. Ističe se da je Ponoš u hrvatskoj prestonici živeo "devet lepih godina, da je u ovaj grad bio zaljubljen i da ga nije nameravao napustiti". 

Večernji list poseban akcenat stavlja i na godine koje je Ponoš proveo na čelu Generalštaba, kada je radio sve na rasformiravanju srpske vojske i njene tehnike, citirajući novinarku Vesnu Mališić - Ponoš na čelu Generalštaba bio je general nove struje, "u toj ustajaloj vojsci čiji su generali ličili na ruske". 

#Zdravko Ponoš