AKTUELNO

Vacić je poručio da su on i Srpska Desnica jedini koji pred građane izlaze sa konkretnom idologijom dok se drugi kandidati i liste vode matematičkim kalkulacijama.

Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić nastavio je kampanju za predsednika Srbije u opštinama Lebane i Bojnik. Vacić je poručio da su on i Srpska Desnica jedini koji pred građane izlaze sa konkretnom idologijom dok se drugi kandidati i liste vode matematičkim kalkulacijama.

- Vlast pravi matematiku kako da njihov kandidat za predsednika pobedi u prvom krugu, opozicija pravi neprincipijalne matematičke koalicije kako doći do 3 posto, ući u Parlament i obezbediti budžetsko finansiranje za stranku. Srpska Desnica je jedina koja nudi konkretne političke i ideološke pravce umesto konfuzno nabacanih predzbornih obećanja – rekao je Vacić na konferenciji za štampu u Bojniku.

Foto: Srpska desnica

On se susreo sa predstavnicima veterana iz ove dve opštine i izrazio nezadovoljstvo statusom koji učesnici ratova dobijaju u srpskom društvu.

- Država je dužna da oda zasluženo priznanje onima koji su odbranili ovu zemlju. Oni moraju dobiti više pažnje u medijima i javnosti od bilo kog političara ili javne ličnosti. Takođe, posebna briga mora se voditi o junacima koji imaju zdravstvene posledice usled učešća u ratu, poput invalida i onih sa posttraumatskim stresnim poremećajem. Nije dovoljno da država samo propiše cifru koju bi isplatila mesečno, već je potrebno da se o njima povede posebna briga, da ih nadležne službe obilaze i pružaju trajnu podršku. Svedoci smo da se svakoga dana u medijima i društvenim mrežama vode akcije humanitarne pomoću učesnicima rata, oni ne smeju da dođu u situaciju da budu socijalni sličajevi, to je velika sramota predhodnih vlasti – rekao je Vacić u razgovoru sa veteranima.

Foto: Srpska desnica

Vacić je položio venac na spomen obeležje za 700 ustanovnika Bojnika koje su u ovom mestu 1942. ubili bugarski okupatori.

Foto: Srpska desnica

Tokom razgovora sa građanima Lebana, Vacić je rekao da je najveći problem Srbije “beogradocentrična politika” koju su sprovodile dosadašnje vlasti i da finansije i investicije moraju biti usmerene u druge delove Srbije kako bi se proces odliva stanovništva zaustavio.

- Potpuno pogrešna politika davanja subvencija stranim firmama koji su otovorili nova radna mesta ali ponudili minimalne plate nije zaustavila odliv mladih iz svojih sredina ka gradovima i inistranstvu. Srpska Desnica i ja smatramo da stranici ne treba više da dobiju ni jedan jedini dinar subvencija, sredstva treba usmeriti našim građanima, u poljoprivredu i drugu proizvodnju. Sredstva ne treba usmeriti u Beograd već u opštine poput Lebana i Bojnika gde je poljuprivrednicima i preduzetnicima zaista potrebno da dobiju ekonomski stimulans – rekao je Vacić.

#Miša Vacić