AKTUELNO

Uhapšeni su Miroslav P. (62) iz Ravne Reke i njegov sin Srđan P. (26).

Miroslav Petrović (62) iz Ravne Reke, koji je uhapšen u četvrtak uveče zbog sumnja da je, u sredu oko 14 časova, pucao iz sačmarice i ranio policajca iz Despotovcu Ljubišu Petrovića i kriminalističkog tehničara Bobana Miladinovića, u subotu će biti saslušan u Višem tužilaštvu u Jagodini. On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala i tešku krađu.

Kako saznajemo, priveden je i njegov sin Srđan Petrović (26), zbog sumnje da je prikrivao počinioca, a posle saslušanja pušten je na slobodu. Posle dvodnevne pretrage terena, policija je uspela da pronađe sačmaricu, sakrivenu u šumi, na oko 500 metara od Petrovićeve kuće, a veštačenjem oružja biće utvrđeno da li je to lovačka puška iz koje je pucano na policajce. U šumi se pronađeni i delovi ukradenog traktora.

Nakon prijave da je u Ravnoj Reci viđen traktor ukraden u Resavici, policajci Miladinović, Petrović, njihov kolega Srđan Ristić i šumar u sredu su krenuli ka periferiji Ravne Reke. Kraj traktora je čučao muškarac s fantomkom na glavi, koji je rasklapao menjač traktora. Petrović mu je prišao, rekao da je policajac i pitao ga šta radi. Muškarac je bez razmišljanja pucao iz lovačke puške i pogodio ga u obe ruke. Tada je prišao Miladinović, a maskirani je ispalio u njega drugi patron i pogodio ga u glavu. Onda je pobegao s lica mesta.

Na informativnom razgovoru koji je obavljen u četvrtak otac i sin nisu priznali da su pucali na policajce i obojica su prošli poligraf.

JOŠ BEZ IZJAVA

Boban Miladinović, koji je nakon intervencije u Opštoj bolnici u Ćupriji otpušten na kućni oporavak, u petak nije želeo da razgovara s novinarima, a za to nije bio voljan ni Ljubiša Petrović, koji se nakon operacije ruku oporavlja u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu. Biće, kažu, prilike kad se istraga završi.

#Policija

#Pucnjava

#despotovac

'